Novosti
Objavio/la: Tamara Nikolić Đerić, 17.03.2019.

Poziv za filmove o/na autohtonim jezicima

[Prijave su završile 1.4. Hvala svima koji su prijavili svoje filmove za 11. ETNOFILm Festival]

ETNOFILm, etnografski filmski festival u Hrvatskoj, sa zadovoljstvom najavljuje otvaranje prijava za 11. izdanje Festivala. Festival će se održati u gradu Rovinju od 26. do 27. travnja 2019. u organizaciji Etnografskog muzeja Istre. Misija ETNOFILm festivala je podizanje svijesti o važnosti (nematerijalne) kulturne baštine za društvo i okoliš putem audiovizualnih medija.

Prijave su besplatne i otvorene za filmove s inovativnim i analitičkim pristupom kulturi i društvu. Određivanje 2019. godine kao Međunarodne godine autohtonih jezika daje nam mogućnost da 11. ETNOFILm posvetimo filmskim projektima snimljenim na autohtonim jezicima ili tematski vezanim za autohtone jezike.

Važnost i bogatstvo jezika je ogromno. Kroz jezik kojim komuniciramo definiramo naš identitet, načine mišljenja, značenja i izražavanje. Također, jezik je ključan za očuvanje nematerijalne kulturne baštine, prenošenje znanja i sjećanja.

ETNOFILm Festival potaknut će sudjelovanje autora na događaju (26. i 27. travnja u Rovinju) pokrivanjem (dijela) troškova putovanja i smještaja. Također, najbolji film odabran od strane stručnjaka iz područja ICH-a i lingvistike dobit će 500 EUR kao poticaj za buduća istraživanja i promicanje autohtonih jezika.

Poziv je otvoren do 1. travnja 2019. godine, a filmska produkcija ne bi trebala biti starija od 4 godine (proizvedena između 2014. i 2018.).

Filmovi moraju biti dostupni na internetskim poveznicama za preuzimanje. Prihvaćaju se samo verzije s engleskim titlovima.

Prijavu možete ispuniti ovdje PRIJAVA.

Copyright 2017.

Izrada web stranica: Netlex